{{ fc_header_content|raw }}
Beställ kuvert med tryck till ditt företag med 1-dags leverans! Betala direkt med kort eller faktura.

Vanliga frågor och svar

Läs vanliga frågor och svar om kuvertbutiken.se. Hittar du inte det du undrar över så kan du kontakta oss här.

Kuvert har använts i över 100 år och är fortfarande det bästa och vanligaste sättet att packa brev, reklam, fakturor eller dokument när vi skickar via post.

Kuvertbutiken.se trycker på kuvert i egen produktion och säljer de vanligaste sorterna kuvert till riktigt låga priser.

1-dags leverans med fri frakt till ett riktigt bra pris!

Vi är inte som andra tryckerier, vi vill vara lite bättre… Vi har inte en massa startkostnader eller konstiga fakturaavgifter och liknande. Vi förenklar i stället sättet företag, föreningar och organisationer handlar kuvert på.

1-dags leverans
Detta innebär att om vi får din order eller ok på ett korrektur senast kl 12.00 skickar vi din order från oss senast dagen efter. Det enda vi behöver för att klara leverera från oss dagen efter är ett godkännt tryckoriginal. Har ni ingen tryckfärdig pdf kan vi hjälpa er. Vi behöver då er logotyp i en tryckbar högupplöst fil samt eventuell text och önskemål om placering av logotypen på era kuvert. Vi skapar sedan en korrektur pdf som vi mejlar till er för godkännande innan vi kan trycka era kuvert. Det kan innebära något längre leveranstid på kuvert med tryck där vi behöver ska tryckorginal och invänta korrekturgodkännande, men vi jobbar så fort vi kan och när korrekturet är godkännt trycker vi direkt. Leveranserna skickas med Postnord, Schenker eller DHL till er. Ni måste vara på plats för att ta emot era nya kuvert. Är ni inte på plats när paketet ska levereras eller om er adress är en privatadress kan paketet behöva hämtas på ett så kallat utlämningsställe i närheten av er adress.

Fri frakt
Kuvertbutiken.se har fri frakt i hela Sverige och det gäller 1 leveransadress per order. Vill ni trycka ett större antal kuvert och skicka till flera av era filialer runt om i Sverige så kan vi hjälpa er med logistiken kring detta. Det tillkommer då endast fraktkostnad till de extra adresserna.

Hur kan vi vara så billiga på kuvert med tryck?

Vi på kuvertbutiken.se har valt att fokusera på de sorters kuvert som tillsammans står för hela 90% av den Svenska marknaden på kuvert. Det innebär att vi köper hem väldigt stora volymer kuvert och får då bästa möjliga inköpspris. Vi har eget tryckeri med flera stycken digitala tryckpressar specialanpassade för just kuvert. Det innebär att du som kund köper dina tryckta kuvert helt utan mellanhänder direkt från oss till vårt absolut bästa pris. 

Våra Kuvertformat
Våra kuvertformat är de som används mest idag i Sverige och kallas C5 och C4. Ett vanligt pappersark i A4 storlek som viks på mitten kallas A5 och passar perfekt i ett C5 kuvert. Om du inte vill vika ditt A4 papper så passar ett C4 kuvert utmärkt.

Fönsterkuvert
Fönsterkuvert finns i en hel rad varianter och med fönsterplacering på olika ställen. Kuvertbutiken.se har valt att fokusera på den absolut vanligaste fönsterplaceringen som kallas H2. Både C5 och C4 kuvert kan ha fönsterplacering H2 vilket innebär att fönsterplaceringen är ganska högt upp till höger på kuvertet. Ett fönsterkuvert är perfekt att använda om brevets innehåll har adressen till mottagaren utskrivet så det syns genom fönstret. Detta är väldigt vanligt på fakturor, inbjudningar, reklam och övrig post som innehåller variabeldata eller personunik text.

Kuvert utan fönster
Kuvert utan fönster används ofta när man vill skriva adressen till brevets mottagare för hand eller om man inte har någon inlaga med adressen till mottagaren placerad så den syns genom kuvertfönstret. Kuvertbutiken.se har både C5 och C4 utan fönster med för snabb leverans och med fri frakt.

Kuvertförslutning
Kuvertförslutning finns i olika varianter. Den mest populära hos våra kunder är självhäftande förslutning med täckremsa, även kallat Peal & Seal kuvert eller ibland bara PS kuvert. Enkelt förklarat fungerar Peal & Seal kuverten så att täckremsan skyddar limmet från att klibba fast i något fram tills täckremsan dras av och kuverten stängs.

Fukthäftande kuvert
Fukthäftande kuvert säljer vi i C5 format, både med och utan fönster. Precis som det låter behöver kuvertförslutningen fuktas för att limmet ska aktiveras. Det går utmärkt att försluta genom att slicka på limmet eller använda en fuktad disktrasa eller liknande. Den största vinsten med fukthäftande kuvert är att de går att använda i en maskin som viker, stoppar in brevet  och sedan försluter kuvertet. Vi på kuvertbutiken kan hjälpa er att packa era brev i fukthäftande kuvert med tryck om ni vill spara er egen tid på att vika och stoppa i brev i kuverten. Låter ni oss hjälpa till med era utskick kan vi få ett betydligt bättre porto än postens vanliga frimärken.

Tryckmetoden
Tryckmetoden vi använder kallas digitaltryck och är den bästa och mest effektiva tryckmetod för just kuvert i små och medelstora upplagor.

Specifikationer Tryck och tryckoriginal

Upplösning tryckoriginal: 300dpi

Upplösning tryck: Vi trycker med minst 1200dpi upplösning.

PDF-Standard på tryckoriginal: PDF/x4, tryckkvalitet, vektoriserad och med inbäddade typsnitt.

Tryckfärger: 4-färg (cmyk)

Tryckfärgs standard: CMYK Fogra 39

Godkänd tryckyta: inom 25% av kuvert

Utfallande tryck: Kuvertbutiken.se kan trycka utfallande tryck 4-färgs tryck mot ett pristillägg på både C5 och C4 kuvert. Kontakta oss för offert.

Trycksidor: Normalt trycker vi på framsidan av kuvert (sidan med mottagaradress eller fönster) i fyrfärg. Detta benämns ofta 4+0 i tryckvärlden. Som tilläggstjänst kan vi även trycka på fliken på våra Peal & Seal kuvert. Vill ni trycka dubbelsidigt på era kuvert får ni gärna be oss om en offert.

Vår miljö är viktig och värdefull. Kuvertbutiken.se tar ansvar för miljön
Genom att använda tryckmetoder helt utan skadliga kemikalier eller lösningsmedel. Våra kuvert vi trycker på är miljömärkta med svanen. Våra maskiner och hela vår verksamhet behöver el för att fungera. Vi vill vara lite bättre än andra tryckerier och har därför noga valt elleverantör. Vi använder endast Premiumcertifierad el, producerad till 100% av Svensk vindkraft.

Egen produktion av trycksaker sedan 2006.
Vi har kunnande och den erfarenhet som krävs för att göra ett bra jobb. Vi på Kuvertbutiken.se nöjer oss inte med att följa strömmen utan vi vill vara lite bättre än andra tryckerier och har kontinuerligt uppdaterat våra kunskaper och vår maskinpark till att vara en mer effektiv och modern produktionsanläggning för kuvert och trycksaker än många av våra konkurrenter.

Personlig service.
Vi är ett Svenskt tryckeri med egen produktion som ni gärna får kontakta med era frågor eller önskemål, så kommer vi med glädje guida eller hjälpa er på bästa sätt. Ring oss på 046-71 22 32

 

Allt detta tillsammans innebär att du som kund kan vara trygg med valet av kuvertbutiken.se som leverantör av era nya kuvert.

{% include template_from_string(fc_footer_content) %}