1-2 dagar leverans
fri frakt
extremt bra priser

Prislistor

Här kan du enkelt se alla våra fullständiga prislistor med mängdrabatter och produkttillval.

Jag ska ställa ut på en mässa. Vad behöver jag?

Det beror lite på hur stor mässmonter eller yta du har och vad det är du ska presentera. Är det en lite mindre mässmonter eller yta rekommenderar vi ett väldigt kostnadseffektivt sätt att synas med en eller flera Rollup som ger en stor och tydlig bakgrund. Det är alltid bra att kunna dela ut information om din produkt, tjänst eller erbjudande. Omfattningen av produkten eller erbjudandet styr valet av trycksak mellan flyer, folder och broschyr. Ett tips är att göra en folder eller broschyr för långsiktig mer utförlig presentation och trycka upp en flyer med ett specifikt mässerbjudande för den aktuella mässan. Då blir inte dina foldrar eller broschyrer inaktuella utan kan användas vid flera tillfällen samtidigt som flyern som är billigare att trycka gäller specifikt för det valda tillfället. Visitkort med dina och kollergornas kontaktinformation är alltid bra att lämna ut personligen till de man skapat kontakt med. Är det en större yta eller mässmonter man man kombinera flertalet rolluper, använda väggarna till affischer eller fototapeter. Det är egentligen bara fantasin och budgeten som sätter gränsen för vad man kan göra.

Vad är skillnaden mellan flygblad, flyers och reklamblad?

Flygblad, reklamblad eller flyers är samma sak. Vi har valt att kalla ett blad med tryck på antingen ena sidan eller båda sidorna som är avsett för utdelning eller spridning i lite större mängd för flyers eller en flyer.

Ska jag ha med skärmärke i min tryck-pdf?

Använd gärna våra tryckmallar till Illustrator, men vill du själv skapa din tryckfil på egen hand går det också bra. Ta inte med skärmärken eller andra tryckmärken i din färdiga tryckfil (tryck-pdf).

Kan ni hjälpa mig trycka en A5-broschyr?

Vi har 1-dags leverans på A4-broschyrer, men klarar trycka och tillverka ganska snabbt i andra format också som t.ex. A5. Beskriv ditt önskemål om storlek och antal i vårt kontaktformulär så återkommer vi med offert och leveranstid till dig.

Fyrkantsryggar ni broschyren?

Vi fyrkantsryggar alla broschyrer som standard. En sadelhäftad broschyren som är fyrkantsryggad ser mer ut som ett magasin i ryggen och tar dessutom betydligt mindre plats när vi packar och skickar era broschyrer.

Vad menas med sadelhäftade broschyrer?

Sadelhäft är tryckarspråk och betyder att t.ex. A4-broschyren består av flera sammansatta A3 ark vikta på mitten och ihopsatta som en dagstidning med häftklammer genom ryggen in till mittuppslaget.

Vad menas med big eller biga?

Att biga ett papper är att göra ett slags pressveck där pappret sedan ska vikas eller falsas. En big är ett verktyg som används för att biga. Man bigar ett papper för att viket eller falsningen ska bli finare och jämnare på kraftigare papper. Ofta bigas papper över 160 gram innan de ska falsas (vikas). Provar man att vika ett lite kraftigare papper för hand på mitten ser man att ryggen i vikningen ofta blir ojämn och inte så fin, med en bigning blir det betydligt lättare att vika ryggen rak och fin. Dessutom håller eventuellt tryck över ryggen bättre med hjälp av en big. Alla foldrar Kuvertbutiken trycker bigas och falsas för bästa resultat.

Vad betyder fals eller falsning?

Fals, falsveck eller falsning betyder egentligen vik. Ett vik som görs av en vikmaskin vi kallar falsmaskin på tryckspråk.

Jag har ett specialmått på mina affischramar, kan ni hjälpa mig trycka affischer?

Vi klarar de flesta mått på affischer. Beskriv ditt önskemål om mått och antal affischer i vårt kontaktformulär så återkommer så snabbt vi kan med en offert till dig.

Vad rekommenderar ni för papper till mina affischer utomhus?

Papper utomhus blir ofta rynkiga ganska snabbt av fuktigheten i luften även om det inte regnar. Det spelar ingen roll att affischerna sitter innanför en frontplast på t.ex. en gatupratare eller i en affisch-ram, är affischen av papper kommer den att bli rynkig utomhus. Därför rekommenderar vi tillvalet PP-film för affischer utomhus. Trycket på våra affischer både i papper och PP-film tål fukt och vatten, men för att slippa rynkigt papper ska utomhusaffischer tryckas på PP-film. Ska affischerna sitta utomhus i en dag eller två kan självklart papper fortfarande fungera.

Kan ni trycka guldfärg?

Vi trycker med cmyk, 4-färgstryck och då är inte äkta guld-färg möjligt att trycka. Det vi kan göra är att blanda de fyra grundfärgerna så trycket liknar guldfärg. Är det ett foto på ett guldhalsband ser trycket ut som halsbandet är guld, men i själva verket är färgen en blandning av cyan, magenta, gul och svart. cmyk-guld gör sig bäst på blankt papper.

Vad är skillnaderna mellan programmen Illustrator, Indesign eller Photoshop?

Adobe är tillverkaren och företaget bakom världens nu mest kända designsuite Adobe Creative Cloud, en molnbaserad tjänst där b.la. Illustrator, Indesign, Photoshop och Acrobat Pro ingår. Dessa program är kraftfulla och vedertagna verktyg för att skapa design, layout och grafiska innehåll för både webb och trycksaker. Förenklat kan man säga att Illustrator är ett designprogram för vektorgrafik. Vektorgrafik behövs för att kunna skapa logotyper och design som ska gå att förstora utan att de blir pixliga. Indesign är ett layoutprogram och arbetsprogram som används för att sätta samman olika grafiska element till en färdig produkt, t.ex. en broschyr som består av vektoriserade logotyper skapade iIllustrator, bilder som är redigerade i Photoshop samt text direkt skriven i Indesign. I Indesign går det att vektorisera text när arbetet är klart för att skapa en tryckfil (tryck-pdf). Photoshop är världens ledande fotoredigeringsprogram, ett pixelprogram som är perfekt när du vill justera eller korrigera foto och bilder i pixelutförande. Det går att skapa tryckfiler i Photoshop också, men tänk på att upplösningen är viktigt då varje pixel riskerar att bli synlig vid förstoring. För att skapa trycksaker kan man med fördel använda alla tre programmen tillsammans där varje programs styrkor kommer till sin rätt.

Behöver jag använda Adobe Illustrator för att skapa en tryckfil?

Nej det kan fungera med andra program också. För att era typsnitt (text) och färger ska bli rätt i utseende föredrar vi designprogram som hanterar vektorgrafik så att era texter kan vektoriseras.

Vår logo innehåller en PMS-färg, kan ni trycka den?

Vi trycker i cmyk med färgprofil fogra 39, men kan matcha mot en PMS-färg eller en pantone-färg om er logo är korrekt vektoriserad så vi kan korrigera färgerna i er logo. Ange er färgkod vid order så matchar vi så färgen blir så likt som möjligt i cmyk-tryck.

Hur gör jag om jag vill ha hjälp med en produkt jag inte hittar på hemsidan?

Använd gärna vårt kontaktformulär och beskriv din fråga så försöker vi hjälpa dig på bästa sätt.

Vad betyder cmyk?

De fyra grundfärgerna benämns cmyk och är egentligen Cyan, Magenta, Gul och Svart. Cmyk-tryck är samma sak som fyr-färgstryck.

Vad är utfall?

Utfall är en del av en lite för stor bakgrund vi trycker som vi sedan skär bort efter tryck. Utfallet behöver vi för att du ska kunna få färg eller tryck hela vägen ut till kanten på din färdiga sida eller trycksak. På engelska benämns utfall som bleed.

Varför behöver jag utfall i min tryckfil?

Lite förenklat är utfallet en del av bakgrunden på din sida eller trycksak som vi skär bort efter tryck. För att vi ska kunna ha tryck eller färg hela vägen ut i kanten utan att riskera en vit yta måste din bakgrund eller bild vara lite större än den färdiga trycksaken så att vi kan skära ner pappret till färdigt mått efter tryck. Använd gärna våra tryck-mallar och instruktioner så ser du hur mycket utfall du behöver ha med för respektive trycksak.

Är det miljömärkt papper till visitkorten ni trycker?

Ja allt papper vi använder för att trycka på är FSC-märkta. FSC är en märkning som visar att pappret är tillverkat av skog från ett miljöanpassat och ansvarstagande skogsbruk. De papper vi använder till visitkort heter: MultiDesign och MultiArt Silk.

Vilka uppgifter ska jag ha med på ett visitkort?

Ett visitkort är ett slags kontaktkort där du bör ha med de kontaktuppgifter som du helst vill bli kontaktat via. Företagsnamn eller logo, ditt eget namn, telefon, mejl, adress och ibland också www-adress. Befattning eller titel är också ganska vanligt att ha med på ett visitkort. Är man många på ett företag är det viktigt att visitkorten följer en grafisk profil eller ett mönster så alla använder sig av samma mall.

Kan jag få hjälp att designa ett visitkort?

Som ett extra tillval kan vi även hjälpa till med layout eller design när ni köper visitkort.

För de som själva vill skapa sin egen visitkortslayout går det också bra. Ett tips är att ladda ner vår tryck-mall och instruktion för visitkort.

Trycker ni själva allt ni säljer?

Ja vi är ett Svenskt tryckeri som själva trycker allt vi säljer. Det är grunden i vår affärsidé att själva trycka allt vi säljer och tack vare det klarar vi att erbjuda ett bra pris, snabb leverans och fri frakt inom Sverige.

Tål ert tryck på kuvert den fuktiga miljön som det ofta är i en brevlåda?

Ja trycket på våra kuvert är fukttåligt. Vi vet om att ett kuvert kan bli liggandes en dag eller två i en lite fuktig brevlåda och detta ska både kuvert och tryck klara.

Vilket kuvert med tryck säljer ni mest av?

Vi säljer mycket av C4 och C5 Kuvert med peel and seal, både med och utan fönster. Vår absoluta storsäljare är C5 Kuvert med fönster (Peel and Seal).

Hur kan ni vara så billiga på kuvert med tryck och samtidigt ha så snabb leveranstid?

Vi kan hålla så låga priser på kuvert med tryck för att vi köper hem stora mängder av kuvert som vi sedan trycker i egen produktion. Det ger oss total kontroll över våra kostnader och leveranstider vilket innebär att vi kan hålla ett lågt pris till dig som kund samtidigt som vi har bra service och leveranstid.

Är era kuvert miljömärkta?

Ja samtliga Kuvertbutikens kuvert är miljömärkta med svanen.

Vad betyder "Peel and seal"?

Förslutningen peel and seal innebär att det finns en självhäftande täckremsa på kuvertet som enkelt avlägsnas för snabb försegling.
Vad betyder "fukthäftande"?

Fukthäftande betyder att kuvertet försluts med fukt. Lämpar sig bäst med maskinell kuvertering och har lång hållbarhet.

Kan jag designa mitt eget tryck?

Självklart, vi bistår gärna med mallar eller hjälp.

Vad händer om jag inte är nöjd?

Det händer inte ofta, men visst kan det bli något fel i produktionen. Hör av dig till oss med dina synpunkter så vi kan åtgärda. Har du som kund själv gjort din design eller tryckfil ansvarar du själv för eventuella tryckfel eller stavfel. Har vi gjort en design eller en korrektur till dig som kund som du godkänt ansvarar du också för att kontrollera så allt är korrekt som du vill ha det. Efter godkänd korrektur kan inga ändringar göras.

Hur lång är leveranstiden?

1 dags leverans (innebär att vi skickar alla ordrar beställda innan kl 12.00 senast dagen efter med företagspaket)

Är kuvertbutiken miljövänligt?

Vi trycker digitalt helt utan lösningsmedel eller andra farliga kemikalier. Alla kuvert är miljömärkta.

Kontaktformulär

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.